Városnéző séták online applikációval

 

Itt az ősz, de ezzel nincs vége a szabadtéri programoknak. Hiszen egy napsütéses őszi, téli hétvégén is vágyunk egy sétára. Most azonban kicsit másra vágytunk. Nem önállóan szerettük volna felfedezni a várost, hanem a Hello Város Applikáció segítségével tettünk egy városnéző sétát ami inkább egy izgalmas felfedező túra lett Szentendrén.

 

Az alkalmazás tulajdonképpen egy játék, melynek lényege, hogy egy adott pontból indul (ez Szentendrén a Köszöntő szobor volt), ahol mindjárt kapunk is egy rejtvényt.  Miután ezt megoldottuk, a “telefonunk elárulta” a következő pontot a városban, ahova mennünk kellett. És így mentünk körbe Szentendrén olyan eldugott utcácskákon keresztül, ahol korábban sosem jártunk! Közben pedig ezernyi érdekességet tudtunk meg a város történetéről, lakóiról, amiről korábban fogalmunk sem volt. Közben pedig nagyon jól szórakoztunk, hiszen minden látnivalónál újabb és újabb rejtvények vártak ránk, és izgultunk amiatt, vajon a végére hány pontot sikerül szereznünk?

 

Városnéző séták kötetlenül, extrákkal

 

Nagyon tetszett a játékban az, hogy kötetlen. A városnéző séták során sem a kezdés, sem a befejezés időpontja, sem az időtartam, sem esetleg a program megszakítása nincs meghatározva. Közben tudtunk ebédelni, később még egy finom fánkra is beültünk, hiszen a játék bármikor újra folytatható vagy újra kezdhető.

A játékok során, pontosabban a játékon túl rengeteg érdekességet megtudtunk, mert az alkalmazásban van egy Info gomb is, és időnként erre is rákattintottunk. A játék maga összefüggésében kapcsolódik a látnivalóhoz. Ezek lehetnek kvíz kérdések, felelet- és képpárosító játékok, rejtvények, képrejtvények. Amit séta közben az Info-n nem olvastunk el, azt majd itthon, egy esős délutánon a fotelben megcsinálom, mert a játékot akárhányszor újra játszhatom.

 

 

Miben más a Hello Város Applikáció mint a városnéző séták?

 

  • Rugalmas: a felhasználó a letöltést követően bármikor és akárhányszor játszhat az alkalmazással.
  • Biztonságos: a COVID-19 járvány miatt javasolt social distancing jegyében a játék használata során nem szükséges a családon vagy szoros baráti társaságon kívül másokkal is találkozni
  • Időjárásbiztos: Bármikor módosítható a játék ideje ha esetleg a tervezett időben esősre fordul az időjárás
  • Több korosztály számára vonzó: Manapság elég nehéz a kiskamasz-kamasz gyerekeket rávenni arra, hogy érdeklődéssel forduljanak egy város történelme, kultúrális öröksége iránt, de ha ezt egy játék keretében tehetik, akkor ez egy szórakoztató program számukra is.

 

 

Az alkalmazás neve:

Hello Város Applikáció

Letölthető:

Google Play Store-ból vagy

App Store-ból

 

 

 

 

 

Ára:

Minden településen a játék kezdetén meg kell vásárolni az adott várost, amelynek ára jelenleg 1.450.-Ft. Akár az egész család játszhat 1 telefonnal.

További információ:

https://www.hellovaros.hu/

https://www.facebook.com/hellovaros-103666261403109

 

További városnéző séták a Hello Várossal:

 

Balatonfüred

Siófok

Pécs

Esztergom

Veszprém

Győr

Szeged

Eger