TOP 3 online adventi naptár

Az adventi időszak, a karácsonyi készülődés egyik kedvelt kelléke az adventi naptár. Nem csak a gyerekek, de a felnőttek körében is egyre népszerűbb, hiszen a meglepetéseket kortól függetlenül mindenki szereti. A XXI. században már nem feltétlenül kell vásárolnunk, vagy házilag készítenünk adventi naptárat, ugyanis már online adventi naptárak is léteznek, ezek közül mutatjuk be a 3 legjobbat.

 

Mi az az adventi naptár?

A hagyományos adventi naptár kartonból készül, és 24 darab számozott ablakocska van rajta. December 1-től 24-ig minden nap ki kell nyitni egy ablakot, ahol általában egy csokoládé vagy más édesség vár ránk. Ma már egyre több tematikus adventi naptárat is árulnak, ahol nem édesség, hanem például játékok, kozmetikumok, ékszerek, könyvek, borok kerülnek az adventi kalendáriumba.

 

Milyen az online adventi naptár?

Az online adventi naptárak hasonlóan néznek ki, mint a hagyományos adventi naptárak, ugyanúgy van rajtuk 24 ablak, amiket ki lehet nyitni.

Az ablakokba egyedi üzeneteket, képeket, videókat lehet rakni. Ezzel visszatérünk az adventi naptár eredetéhez, ugyanis az első adventi naptárakban még nem csokoládét raktak, hanem képeket kellett kivágni, adventi versekkel összepárosítani, és egy kartonra ragasztani.

Ha nem szeretnél lemondani a fizikai ajándékokról sem, akkor megteheted, hogy beszerzed az ajándékokat, eldugod őket a lakásban, és a napokhoz tartozó üzenetben írod meg, hogy hol található a napi ajándék.

Az online adventi naptárnak az is az előnye, hogy nem lehet vele csalni. Míg egy hagyományos adventi kalendáriumnál ha valaki nagyon türelmetlen, kinyithatja egyszerre az összes ablakot, az online adventi naptárnál ezt nem tudja megtenni.

 

TOP 3 online adventi naptár

 

3. Adventmyfriend.com

Az Adventmyfriend.com egy egyszerű ingyenes online adventi naptár. Képeket, videókat és személyes üzeneteket lehet az ablakokba rakni. Személyre lehet szabni a nevet, háttérképet és a számokat el lehet tüntetni. Ami nem szimpatikus, hogy az e-mail cím megadásával lehet a naptár szerkesztését megkapni, e-mailben küldik majd a kész naptár linkjét.

 

2. MyAdvent.net

A MyAdvent.net online adventi naptár előnye, hogy amellett, hogy ingyenes, reklámok sincsenek rajta. Egyszerű a használata, és mobil applikációja is van.

Egyedi időtartamot adhatsz meg, tehát nem csak december 1-től 24-ig működik, így nem csak adventi naptárként lehet használni. Szöveget, képet és Youtube videó linket lehet az egyes ablakokba berakni. Az ajtók, számok színét, háttérképet is egyedileg be lehet állítani.

Mentés után az e-mailben kapod meg a  naptár linkjét, amit el tudsz küldeni a megajándékozottnak, és egy másik linket, ahol tudsz még szerkeszteni, változtatni a naptáron.

 

1 Türchen.com

A Türchen.com szintén könnyen használható online adventi naptár, ahol sok beállításra van lehetőség. Többféle ajtóstílus közül választhatunk, például faajtó, karácsonyi dísz, egyedi háttérképet is tölthetünk fel, de több kép már alapból rendelkezésre áll, amik közül csak ki kell választani a nekünk szimpatikusat. Effektekkel is feldobhatjuk a naptárt, például hóeséssel vagy csillaghullással. A naptár elmentése után is van lehetőség módosításokra, és nem kell megadni az e-mail címet. Az ingyenes változatban megjelenhet reklám a naptáron, és csak személyes célokra lehet használni. Üzleti célokra is van megoldásuk, ahol a cég logóját is lehet szerepeltetni, de ez már fizetős szolgáltatás.