Párkapcsolati terápia online – Bárhonnan elérhető, rugalmas és biztonságos megoldás!

 

Az internet életünk számos területén nélkülözhetetlenné vált és annak ellenére, hogy megvannak a maga korlátai és árnyoldalai, lehetővé teszi a kapcsolat teremtést olyan helyzetekben is, amelyekben eddig lehetetlen volt. Csak úgy mint a többi online szolgáltatás, a párkapcsolati terápia online megoldást jelent olyan esetekben, amikor a személyes találkozó nem megoldható. Ilyen például:

 

  • Mindennapok a Covid-19 járvány idején
  • Munkavállalás és élet külföldön, ahol nincs magyarul beszélő önismereti szakember
  • Élet vidéken, amikor nem megoldható a heti – kétheti felutazás Budapestre az ülések miatt
  • Időhiány, amikor valaki nagyvárosban vagy Budapesten él, de túl sok időt vesz igénybe az odajutás és hazajutás az ülésekről.

 

A pozitív attitűdöt megtartva – mely szerint minden problémás helyzetnek van megoldása és kiútja – az online párkapcsolati terápia a klienseket aktívan segíti a problémás területek feltárásában.

 

Párkapcsolati problémák tartós összezártság esetén, avagy a Covid-19 járvány idején

A szorongás a nem mindennapi helyzetekben – mint amilyen például a tartós összezártság – fokozódik, így sokan a párjukon vezethetik le az ezzel járó többlet feszültséget. Azok a párkapcsolatok különösen veszélyeztetettek, amelyekben a stressz feldolgozását főként olyan tevékenységek segítették eddig, amelyek házon kívül (sportlétesítmények, étterem, színház, baráti összejövetelek, stb.) zajlottak. Helyüket a négy fal között történő, naponta ismétlődő rutinesemények váltották fel, melyek minden kapcsolatot, a legkiegyensúlyozottabbakat is, próbára tesznek. A társadalmi izolálódás, mely a családi-, párkapcsolati kötelezettségeket jelentősen megnövelte, különösen nagy terhet jelent akkor, amikor a helyzet vége sem látható: heteket, hónapokat töltünk majd összezárva.

 

Munkavállalás és élet külföldön

Akár valaki önszántából vállal munkát és költözik külföldre, akár az életkörülményei kényszeríti rá, potenciálisan ugyanazokkal a problémákkal fog szembenézni. Ezek közül néhány átmeneti nehézséget, múló szorongást okozhat, vagy adott esetben akár magánéleti krízist is. Külföldön a szociális kapcsolatok is más dinamikát vesznek fel, mint otthon. A párban élőkre nagyobb nyomás hárulhat az egymásrautaltság érzése miatt, gyerekvállalás esetén pedig a szülők, barátok, rokonok segítsége nélkül kell boldogulni a családi élet kihívásaival.

 

Párkapcsolati terápia online: Áthidalja a távolságot és időt spórol

A párterápia során nagyon fontos szempontot jelent a kölcsönös szimpátia a szakember és a kliensek között. Csak ebben az esetben válik lehetségessé az eredményes együttműködés. Fontos az is, hogy az adott szakembert hitelesnek érezzük és úgy érezzük, hogy jártas azon a területen, amelyiken elakadást tapasztalunk. Nem mindegy tehát, kihez fordulunk segítségért.

Ebből kifolyólag megtörténhet, hogy megtaláljuk a megfelelő személyt, de túlságosan nagy távolságban van tőlünk. Az online párterápiás konzultáció áthidalja ezt a távolságot és bár nem helyettesíti teljes mértékben a személyes találkozásokat, mégis eredményesen lehet általa haladni a terápiás munkában.

A városban való közlekedés nemegyszer jelent kihívást – dugók, építkezések, fokozott forgalom, lezárások, csúcsidők, parkolási nehézségek. Az online konzultáció megspórolja az utazással eltöltött időt és a parkolási díjakat, és lehetővé teszi a kapcsolati terápiás folyamatban való részvételt bárhonnan.

 

Fontos leszögeznünk, hogy a párkapcsolatban jelen lévő problémák nem feltétlenül fenyegetőek, hiszek ezek a problémák adnak lehetőséget a fejlődésre, változásra. A párterápia eszközei segítenek a kapcsolat jobb megértésében, a tiszta és nyílt kommunikáció megvalósításában, a kapcsolat újraértékelésében és a konfliktus körök megszakításában.

 

Milyen témákkal lehet például dolgozni az online párkapcsolati terápia során?

Párkapcsolati problémák
Nehézségek a gyermekvállalással
A szülői lét kihívásai
Krízisek a házasságban
Elhidegülés
Hivatás keresés
Önbizalom hiány

Mi történik pontosan a párkapcsolati tanácsadás során?

A párterápiás folyamatról, az ülések mikéntjéről, árakról bővebb infomáció itt található:

Balázs Tünde párterapeuta honlapja

vagy az

Integrtatív Terápiás Tér párkonzulens szakemberinek honlapja