Online webáruház – hűtéshez a nyári melegben

 

Az egyre melegebb nyarakon egyre inkább szükségünk van a hűtésre és hidratálásra. Nem is gondolnánk, hogy rengeteg féle technológia és eszköz áll rendelkezésünkre akár beltéri, akár kültéri hűtésről legyen szó.  Míg beltéri hűtésre leginkább a mindenki által jól ismert klíma berednezéseket alkalmazzuk, a kültéri hűtés technológiai lehetőségeit kevesen ismerik, legyen szó saját teraszunkról vagy akár nagyobb terület, közterület hűtéséről. A kültéri hűtés technológiái általában a párolgási hőelvonás elvén működnek. A levegőbe kerülő apró vízmolekulák a nagy melegben szinte azonnal elpárolognak, így vonva el hőt a környezetüktől. Az alábbi cikkben röviden körbejárjuk azt, hogy milyen alaptechnológiával rendelkező kültéri hűtésre szolgáló berendezések érhetőek el ma, különösebb utánajárás nélkül, akár online webáruházakban is.

Kültéri hűtési megoldások

A kültéri hűtőberendezések nem csak hasznos, de a párafelhő miatt legtöbbször igen látványos kiegészítői a teraszoknak, kerteknek. Az online webáruházakban is elérhető modellek lehetnek fix vagy mobil hűtőberendezések, melyek alkalmasak lehetnek kisebb teraszok vagy akár több száz fős külső helyszínek hűtésére is. Segítségükkel jellemzően 6-15 ℃ fokkal hűvösebb hőmérséklet is elérhető kültéren.

Fix beszerelésű teraszhűtési megoldás a párafüggöny vagy pára kapu

A  telepített párásító/hűtő-, vonalsoros párafüggöny rendszerek, automatizált, nagy nyomás segítségével (70 bar) mikropermetet fújó teraszklíma berendezések. Elegáns megoldás a rejtett párásításhoz, hűtéshez. Tűző napon is kellemes körülményeket biztosít, sörözők teraszain, büfékben, kert-helységekben, strandokon jelentősen emelik a komfortérzetet. Pára kapukról a linkre kattintva talál bővebb infotmációt

Mobil teraszhűtő berendezések

  • Párásító ventilátorok nagynyomású szivattyú segítségével a vizet szórófejeken átnyomva cseppekre porlasztják és a légtérbe juttatják, a vízpárát ezzel hűtve környezetüket. Kisebb teljesítményűek otthoni teraszokra és nagyobb professzionális használatra is elérhetők a ventilátorok az Icool Online Webáruházában
  • Kültéri mobil klíma vagy más néven adiabatikus teraszhűtő rendszerek a hagyományos légkondicionáló rendszerekhez képest sokkal költséghatékonyabb, professzionális felhasználásra elérhetők az Icool-nál.