Mi Nessaj igazi neve? És ki Nessaj?

 

Nessaj igazi neve Pusztai Tamás. És hogy ki Nessaj? A „Z generáció” – mai kamaszok és kis kamaszok, a 2000 után születettek – köreiben az egyik legismertebb youtuber ma Magyarországon. Feliratkozók száma alapján jelenleg a magyar youtuberek top 10-jében foglal helyet, ezen belül a game videósok között pedig a top 3-ban.

Nessaj közgazdász végzettségű, karrierje számítógépes játékokkal, a game-videókkal indult. Hihetetlenül szimpatikus, ugyanakkor vicces és közvetlen módon kommunikál a közönségével. Óriási nézettségét és népszerűségét azonban nem csupán megnyerő stílusának köszönheti.

 

Nessaj és a Z generáció

Nessaj több, mint 650.000 követővel rendelkező youtube csatornáját egy olyan generáció követi figyelemmel, akiket a mai pszichológusok és marketing szakemberek a generáció elmélet nyomán digitális bennszülötteknek neveztek el. A Z generáció tagjai már akkor elsajátították a digitális online technológiai eszközök használatát, amikor még beszélni is alig tudtak. Ők már ebbe a világba születtek bele, számukra az online világ eleve adott volt. 

A mai kiskamaszok idejük jelentős részét is online töltik, a közösségi oldalakon chatelnek, barátkoznak és persze online játszanak. Ezért a tartalomgyártók, youtuberek, a marketing szakemberek nyilván az ő lájkjaikra hajtanak.

Ugyanakkor fontos szempont, hogy a stílussal és azzal, amit Nessaj közvetít, nem csak a Z generációt tudta megnyerni, hanem azok a szüleit is. Azokat a szülőket, akik gyermekeikhez képest már örökre csak „digitális bevándorlók” maradnak, de legalább megpróbálják nyomon követni, megérteni és értékelni azokat a digitális vagy online játékokat, csatornákat, online felületeket, tartalmakat, amiket kiskamasz gyermekeik használnak vagy követnek. Könnyebb dolguk van például akkor, ha a gyerek valamilyen valódi hobbijához vagy sportjához kapcsolódó digitális játékkal játszik online is és persze nem csak online. Hogy csak 2 klasszikus példát említsek:

A fiúk világában ilyen a foci szeretete, a foci edzések. Ez kéz a kézben jár a FIFA 2022 játékkal, ami maga ugyan inkább e-sport de sokat megtanulnak itt is a fociról, hogy hogyan lássanak a pályán, hogyan mozgassák a játékosokat, és persze a játékosokról is mindent tudni fognak.

A kiskamasz lányok rajongásig imádott sportja a lovaglás. Ezt természetben nem olyan egyszerű űzni, mint a focit, heti 2 -3 alkalomnál többször legtöbben nem jutnak el lovagolni. De online folytathatják otthon a lovaglást a Star Stable lovakra pattanva. A Star Stable online lovas játék csodálatos képi világgal, igazi lovas élményt nyújt és itt még azt is megtehetik, amit a valóságban sokszor nem. Nem csak egy , de akár több lovat tarthatnak, elnevezhetik az sso lovaikat, drága felszerelést vásárolhatnak a lovaknak, terepre mehetnek.