Itt a nyár: a legjobb gin alapú koktélok

 
A koktélok már sokkal szélesebb körben elterjedtek, mint évekkel ezelőtt. A gin alapú koktélok pedig különösen kedveltté váltak hazánkban is, pedig  magát a gint az angol pubokhoz kötik. Koktélok készítéséhez a London Dry Gint használják általában. A gin égetett szeszes ital, aminek az ízét a boróka határozza meg, amely gyógyító hatása miatt volt népszerű, eredetileg gyógyításra használták.
 
A gin az egyik legismertebb koktél alap, amelynek az az oka, hogy otthon is könnyen el lehet készíteni. A sokféle ginhez gyógynövényeket társítanak, amivel teljesen új ízvilágú italt hoznak létre.
 
Sokan szeretik a gin tonikot is, mert egyszerű és gyorsan elkészíthető, egy kifejezetten fanyar italt kapunk belőle. Ízlésektől függetlenül a ginből mindig egy kellemes italkülönlegesség készül, a legsokoldalúbb és a legstílusosabb italok közé  Elkészítéséhez nem szükséges egy egész bárfelszerelés, egy shaker és egy megfelelő pohár elég hozzá.


Milyen koktélokat tudunk ginből elkészíteni?

A továbbiakban bemutatunk pár italt, ami ebből az alkoholból készíthető.

  • Negroni koktél
A koktél a nevét Camillo Negroni firenzei grófról kapta, aki egy Americano koktél iszogatása közben megúnta, hogy sok a szóda a koktéljában és kevés az alkohol, ezért azt kérte, hogy egy kis ginnel javítsák fel a receptet. Így készült az első Negroni koktél, a tipikus olasz mentalitást idéző, különleges ízvilágú koktél, amelynek összetevői gin, édes vermut, Campari, és narancslé vagy narancs szirup.
 
Elkészítésekor a shakert kétharmadig jéggel kell megtölteni, majd erre önteni az alapanyagokat, és alaposan össze kell rázni. Amikor kész van akkor pohárba kell önteni és narancskarikákkal díszíthetjük. Mediterrán jellegű frissítő narancsos ízű és színű ital.
 
  • Cucumber snapper

Ez az ital a klasszikus Bloody Mary alapján készülő, de a paradicsomlé és a fűszerek mellé uborka lé és gyömbérsör is kerül, az eredmény rendkívüli. Összetevői a gin, az uborka lé, a paradicsomlé, a gyömbérsör, és 3 öntet gyömbér-citrom bitter, díszíteni kapros-sós crustával és citrom karikákkal szokták. Elkészítése során az összes hozzávalót jéggel együtt a shakerbe kell tenni, majd átszűrni egy pohárba, amelynek a peremét lehet kapros-sós crustával díszíteni, majd citrom karikával.


  • Ginger gin fizz
Ez egy igazi nyári koktél, gyömbér és citrom elegye keveredik a ginnel és a tojásfehérjével nem mindennapi ízvilágot alkotva. Összetevői a gin, a  citromlé, a limelé, a cukorszirup, a tojásfehérje, a gyömbér bitter öntet, és a szóda. Narancskarikával díszíthetjük. Elkészítése során mindent egy shakerbe teszünk és alaposan összerázzuk, majd pohárba szűrjük és narancskarikával díszítjük. Amennyiben jó minőségű gin szeretnénk vásárolni, a Hendrick’s gin ára online a Ginshop webáruházban megtalálható.
 
Összegezve
 
Ezek a koktélok mindegyike gin alapra készült, a kreativitás, a precizitás, ízlésnek megfelelő összetevői, az édes narancsos, a fűszeres uborkás és  a citromos-gyömbéres ízvilág együttesen adják a stílusos koktélokat.