E bejelentő – közműátírás, névváltozás, lakcímváltozás bejelentése online

 

2022-ben már otthonról intézheted adataid megváltozásának átírását az új e bejelentő szolgáltatás segítségével. Nagy előrelépés ez, mert az e bejelentővel jóval kényelmesebbé és biztonságosabbá válik az ügyintézés, elkerülheted a felesleges sorban állást, ráadásul egyetlen online oldal segítségével mindent egy helyen intézhetsz.
 
 

Ki használhatja az e bejelentőt?

 
Az e bejelentő használata jelenleg ingyenes és regisztrációhoz kötött. Nagyon fontos tudni, hogy csak akkor tudod használni, ha magánszemélyként használod és rendelkezel Ügyfélkapuval vagy egyéb Központi Azonosítási Ügynök (KAÜ) valamely azonosítási megoldásával. Ha nincs ilyened, a legközelebbi kormányablakban mielőbb csináltass magadnak, mert nagyon sok mindenre jó az e bejelentőn kívül is!
 
 

Mire használható az e bejelentő?

 
Az e bejelentő alapvetően 3 dologban jelent nagy segítséget 2022-től:

 • névváltozás, adatváltozás ==> névváltozás, adatváltozás bejelentés online
 • lakcímváltozás bejelentése ==> lakcímváltozás bejelentése online
 • közmű átírás ==> közmű átírás online

 
 

Névváltozás és lakcímváltozás bejelentése online

 
Személyes adataid (név, lakcím, mindenféle elérhetőség) megváltozását tudod online bejelenteni az e-bejelentőn keresztül.

Mikor lehet szükség adatváltoztatásra?

 • Családi állapot megváltozása (névváltozás házasságkötés, válás, stb. miatt)
 • Lakcímváltozás (költözés, ingatlanvásárlás, öröklés, bérlés stb. miatt)

 
 

Közmű átírás online

 
Gyakran előfordul, hogy a közműveket kell átíratni. Ez nagyon sok vesződséggel járt korábban, hiszen valamennyi közmű szolgáltatónál egyenként kellett ezt intézni. Az e bejelentő segítségével egy helyen és egységesen tudod bejelenteni a változást az érintett közműszolgáltatók felé, mind a villany-, víz-, gáz- vagy távhőszolgáltató esetében.

Mikor lehet szükség közmű átírásra?

 • Tulajdonosváltáskor (pl:adásvétel, öröklés, ajándékozás)
 • Új szerződő partner esetén (pl. bérbeadás esetén)

Könnyebbség, hogy a közműátírást intézheted új szerződőként, régi szerződőként vagy meghatalmazottként egyaránt.
 

Közmű szolgáltatók, akik jelenleg elérhetők az e bejelentőn keresztül

 

 • Áram szolgáltatók: E.ON, MVM
 • Víz közmű szolgáltatók:BÁCSVIZ Zrt., DAKÖV Kft, Debreceni Vízmű Zrt, Díjbeszedő Holding Zrt., DMRV Zrt., DRV Zrt., ÉDV Zrt., ÉRV. Zrt., TRV ZRt., Zalavíz Zrt.
 • Gáz szolgáltatók: MVM
 • Távhő szolgáltatók:BAKONY-TÁVHŐ Kft.BKM Nonprofit Zrt.CELLHŐ Kft.Debreceni Hőszolgáltató Zrt.DISTHERM Kft.DOMBÓVÁRHŐ Kft.Érdhő Kft.GYŐR-SZOL Zrt.Kisvárdai Közmű Kft.MIHŐ Kft.Patakhő Energiaszolgáltató Nonprofit Kft.PÉTÁV Kft.PROMTÁVHŐ Kft.SIKLÓS-HŐ Kft.Szákom Nonprofit KftSzalkatávhőSZÉPHŐ Zrt.TATA ENERGIA KftTERMOSTAR Kft.Várpalotai Közszolgáltató Nonprofit Kft.Veolia Energia Zrt.

 

Az e bejelenető elérhető a linkenre kattintva